7 Ekim 2013 Pazartesi

İtalya Gezisi 1. Gün ROMA

Merhabalar herkese,

Avrupa Turumuzun ilk ayağı İtalya' nın en ünlü şehirlerinden Rooma' dayız. Daha önce burada belirttiğim gibi gezimizi kendimiz organize ettik. Bu yüzden de gece gündüz en az zaman kaybedeceğimiz şekilde aldık uçak biletlerini. Roma' ya indiğimizde geceydi. Dolayısı ile ya taksi ile şehre gece yarısı gidip otelin nerde olacağına bakacaktık ki bu güvenli olmayacaktı ya da şehre giden ilk otobüs ya da tren seferleri başlayana kadar havaalanında bekleyecektik. Biz ikinci seçeneği tercih ettik. Bizim gibi yapan onlarcası ile beraber. :)



Dört saat kadar havaalanında bekleyip, ilk otobüs için terravision dan bilet aldık. Başka otobüs firmaları da var fakat daha pahalılar. Ki Terravision' dan hiçbir farkları yok. Direk Roma-Termini olarak biletleri istiyorsunuz. Kişi başı 4 euro ödeyerek 1 saat gibi bir sürede Termini' ye ulaşabilirsiniz. Termini Roma' nın ana tren ve otobüs garı.


Termini' ye gidince daha önce internetten araştırdığımız ve bize oldukça doğru gelen roma pass larımınız alıp,
otelimize doğru yola koyulduk. 34 eruo ücreti, 2 adet müze kale vs. ye free pass iniz var ve sınırsız otobüs, metro kullanabilirsiniz. 

Daha sonra otelimine yerleşip, ilk olarak kolezyum' a gittik. 

Kolezyum' a giriş 16 euro arkadaşlar, ama biz roma pass'larımızla girdik. Kolezyum' a girdikten sonra, Forum Romano ve Palladino' ya girmiş oluyorsunuz. Roma Pass' ı tekrar okutmanız yeterli oluyor. 
Kolezyum' dan çıkış yapıp, kalabalığı takip edin yeter. :) Herkes Palladino' ya ve Forum Romano' ya doğru gidiyor zaten. 
















Bu son resim Santa Maria Maggiore. İlk gittiğimiz yer burasıydı. Termini' den otele doğru yürürken, çok yorgunken önünden geçip, içine girmemiştik. Dışından resim çekmekle yetindik. İyi ki de öyle yapmışız. Çünkü ömrümde gitmediğim kadar klise ve bazilika gezdim. 

2. günde görüşmek üzere..... 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder