29 Eylül 2013 Pazar

.....4 Ülke 10 Şehir..... ****İtalya-Fransa-İspanya ve İsviçre****

Uzun bir tatil hevesiyle beklediğimiz o 15 gün geldi yaşandı bitti bile... :(

Hemen veryansın moduna giriyordum ama önceliğim sizlere Allah' ın (cc) selamını vermek olmalı. :)
Selamün Aleyküm... ;)

Bugün yapmış olduğumuz gezi ile ilgili ön bilgilendirme yazıp, daha sonra şehir şehir bir kaç postta Avrupa Gezimizi anlatmak istiyorum. Geziyi turla değil kendimiz ayarladığımız için de kendisi gitmek isteyen arkadaşlar için de fayladı olacağını düşünüyorum.

Uzun zamandır zamanı unutturacak," bugün günlerden ne ki" dedirtecek bir tatil yapamamıştık eşimle, Temmuz' da 4 günlüğüne Caprice' e gitmiştik fakat yetmekten çok uzakta kalmıştı uzunluk yönünden. Bu tatille asıl büyük hedefimiz için yetinmek zorundaydık. Ama sabrettiğimize değdi ve İtalya-Fransa-İspanya ve İsviçre gezisi yapma fırsatı bulduk. Çok şükür.

3 ay öncesinden internetin başına geçip güzergahların planını yapmaya başlamıştık. 1 ay öncesinden de bilet fiyatları ve vasıtaları araştırdık ve biletlerimizi ayarladık. Sonra derhal vize için evrakları araştırıp, bayram sonuna yetişecek şekilde vizeye başvurduk. Uzun koşuşturmalar ve sabır küpü olarak vizeleri aldık.

Yuppiii modundaydım. :)

Hemen nerelere gittiğimizden bahsedeyim.

İlk durağımız İtalya' da Roma, Floransa ve Venedik' i gezdik. Daha sonra Fransa' da Paris, Lyon, Gronoble, Nice, Monako' ya geçtik. Oradan İspanya' ya Barcelona' ya gittik. Son olarak da İsviçre' nin Basel şehrini gördük.

Gittiğim en yürüyüş yoğunluklu geziydi diyebilirim. Geçen sene Dubai' ye gittiğimizde ayaklarım bi daha eskisi gibi olmaz demiştim ama, bu gezi hayatımdaki her yürüyüşe bedeldi. :P

Eveet.. Gittiğimiz yerler bunlar. Ortak bir kaç resim ekleyeyim. Asıl resimler, şehir şehir, anlatımlarla eklenmiş olsun. =)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder