(Mis mis, olsa da, iftarda yesek =))
Eşim çikolatalı keki çok sever. Ben de tarifi biraz değiştirdim.
Benim usulüm çikolatalı muffin kekler, eşim tarafından çok sevildi beğenildi ve
de defalarca yaptırılıp yenildi. :P
Malzemeler:
3 yumurta
¾ su bardağı tam yağlı süt
1 su bardağı kadar şeker
100 g kadar tereyağ
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Kabartma tozu
Vanilin (Ben toz kullandım, sıvı da olur.)
Alabildiğine un
Bitter Kakao
İçine Antep Fıstığı
Yapılışı:
Oda sıcaklığına gelmiş yumurtaları derin bir cam kase
içerisinde önce kendi içlerinde iyice çırpıp arkasından şekerle köpük köpük
görüntü elde edene kadar çırpın. (Yumurtalar oda sıcaklığında olurlarsa daha
güzel kabarıyor. Cam kase kullanılması da aynı şekilde kekin kabarması için
gerekli.) Daha sonra içerisine sıvı yağ, tereyağ ve sütü ekleyerek homojenize
olana kadar çırpmaya devam edelim. İçerisine un, kakao, kabartma tozu ve
vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. (Ben bitter kakao kullandığım için
mükemmel bir çikolata tadı elde ettim. Tavsiye ediyorum. Bendeki fırın kalıbı 6’
lı muffin kalıbı, esse’ den temin edebilirsiniz. Dolayısı ile bir seferde 6
adet kek yaptım. Tarif biraz daha fazla geliyor. 2 kere pişiriliyor. Toplamda 12
oluyor.) Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayıp kekleri tepsiye paylaştırın ve
önceden 175 derece de ısıtılmış fırında bir müddet pişirin. Bir taraftan da
kabuklarını çıkarttığınız Antep fıstıklarını una bulayın böylece keke ilave ettiğinizde
nerede bırakırsanız kekin içine orada kalacaklar. Hafif pişmiş kabarmış keke
hızlıca çay kaşığı yardımıyla fıstıkları yerleştirip, kekimizin üstünü kaşıkla
düzeltiyoruz ve derecesini 190 derece gibi 200-180 arası her sıcaklık uygun, tamamen kabardığına
emin olup ince bıçak yardımıyla piştiğinden emin olunca servis için
soğutuyoruz. Üzerine dondurma sosu dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsuuuun!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder